Sverigekaka.


 
Gör såhär: Vispa ägg och socker pösigt. Blanda sedan mjöl och bakpulver i en separat skål och vänd
sedan ner i äggsmeten tillsammans med vattnet. Häll upp i en smord och bröad form, gärna med
löstagbar kant och grädda i ugnen på 200° i 30-40 minuter. Låt svalna och dela sedan i mitten.

Gör smörkrämen medans, blanda i smör och mjölk i en kastrull och låt koka kraftigt i två minuter, he
sedan i vaniljsockret. Bred sedan smörkrämen på kakan och lägg på överdelen. Stö sedan florsocker
över kakan. Redo att servera! (pppssst, kakan blir ÄNNU godare dagen efter)

Bakade denna lättgjorda, men ack så goda kaka idag. Den går inte att misslyckas med och innehåller
bara sånt man har hemma. Kan det bli bättre? :)


Kommentarer
Postat av: En helt vanlig Isabell

Men tusen tack :-D Är själv riktigt nöjd! Trodde inte det skulle bli så bra ;p



Åh, Sverigekaka. Vad längesen man åt det! Gott är det iaf :-)

2011-07-27 @ 20:39:41
URL: http://bellybus.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0