Hemmagjorda hamburgare.

Kände att jag ville ha något riktigt gott till middag, nu när jag är back
on Bodstand 8, där det finns lite mer att röra sig på än hemma hos Jens.

Så, jag gjorde hemmagjorda hamburgare, med nybakt hamburgerbröd på
torrjäst och en dressing. Måste säga att det blev riktigt gott! :)

Till hamburgarna behöver du:

Nötfärs.
Rökig bbq-sås.
Salt och peppar.
Lite vatten.

Blanda allting i en bunke. Platta sedan ut färsen till små burgare.



Till hamburgerbröden behöver du:
(6 st)

8 dl vetemjöl.
4-5 dl vatten.
1/2 påse torrjäst.
Salt.
Olja.

Till pensling:

1 ägg.
mjölk.
Sesamfrön. (inte ett måste)

Blanda torrjästen, mjölet och en gnutta salt. Tillsätt sedan vatten och olja och knåda
till du får en smidig deg. Låt jäsa 45 minuter. Forma sedan degen till bröd, lägg på
bakplåtspapper och låt jäsa yttligare 30 minuter. Vispa ihop ägg och mjölk och pensla
över bröden, stö därefter på sesamfrönen. Grädda på 225 grader i ca 15 minuter.




Till dressingen behöver du:

Majonäs eller gräddfil.
Ketchup.
Chilisås.
Bostongurka.
Hackad lök.
Salt och peppar.

Blanda efter tycke och smak.



Och efter lite knådande, blandande, grillande och hackande. Kan middagen se ut
ungefär såhär..



MUMSFILLIBABBA! :)




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0