Chokladtårta
Bakade denna smarriga skapelse idag. Kände att man måste ta vara på dagarna
,medans man fortfarande har tid.. För på Onsdag börjar allvaret! ;)
Du behöver:
- 250 g mörk blockchoklad.
- 250 g smör.
- 6 ägg.
- 2 3/4 dl socker.
- 1 dl mjöl.
Glasyr:
- 100 g smör.
- 100 g mörk blockchoklad.
- Knappt 1/5 dl honung.
(Jag tillsatte även lite punch i glasyren, blev som pricken över i:et!)
Gör såhär:
Smält finhackad choklad tillsammans med smöret i en kastrull. Vispa under tiden ägg och socker
vitt och pösigt. Häll ner äggblandningen i chokladen och sikta ner mjölet. Häll upp smeten
i en smörad springform och grädda i 25-30 minuter på 175°. Obeservera att kakan INTE
ska vara helt genomgräddad. Ta ut kakan och låt svalna, sätt sedan in i frysen i ca en timme
så den får stelna.
Glasyren:
Finhacka chokladen och smält tillsammans med smöret. Rör sedan i honungen. Låt därefter
glasyren stå och stelna en aning innan du brer den över kakan.
Servera gärna med hallon och lita lättvispad grädde. NJUUUUT! :)
Det här är den perfekta kakan för oss tjejer som är i fel vecka. Den är sådär underbart
chokladig och god! Och efter en natt i kylen, så blir den ännu godare! Inte helt fel va? :)
,medans man fortfarande har tid.. För på Onsdag börjar allvaret! ;)
Du behöver:
- 250 g mörk blockchoklad.
- 250 g smör.
- 6 ägg.
- 2 3/4 dl socker.
- 1 dl mjöl.
Glasyr:
- 100 g smör.
- 100 g mörk blockchoklad.
- Knappt 1/5 dl honung.
(Jag tillsatte även lite punch i glasyren, blev som pricken över i:et!)
Gör såhär:
Smält finhackad choklad tillsammans med smöret i en kastrull. Vispa under tiden ägg och socker
vitt och pösigt. Häll ner äggblandningen i chokladen och sikta ner mjölet. Häll upp smeten
i en smörad springform och grädda i 25-30 minuter på 175°. Obeservera att kakan INTE
ska vara helt genomgräddad. Ta ut kakan och låt svalna, sätt sedan in i frysen i ca en timme
så den får stelna.
Glasyren:
Finhacka chokladen och smält tillsammans med smöret. Rör sedan i honungen. Låt därefter
glasyren stå och stelna en aning innan du brer den över kakan.
Servera gärna med hallon och lita lättvispad grädde. NJUUUUT! :)
Det här är den perfekta kakan för oss tjejer som är i fel vecka. Den är sådär underbart
chokladig och god! Och efter en natt i kylen, så blir den ännu godare! Inte helt fel va? :)
Kommentarer
Postat av: Lina
Ååååååååååååååååååååååååh såå gott det där såg ut....!
Kanske snor receptet till min ge-till-värdfamilj-recept-bok...! ;) :)
Trackback