Chokladtårta

Bakade denna smarriga skapelse idag. Kände att man måste ta vara på dagarna
,medans man fortfarande har tid.. För på Onsdag börjar allvaret! ;)



Du behöver:

-
250 g mörk blockchoklad.
- 250 g smör.
- 6 ägg.
- 2 3/4 dl socker.
- 1 dl mjöl.

Glasyr:

- 100 g smör.
- 100 g mörk blockchoklad.
- Knappt 1/5 dl honung.
(Jag tillsatte även lite punch i glasyren, blev som pricken över i:et!)

Gör såhär:

Smält finhackad choklad tillsammans med smöret i en kastrull. Vispa under tiden ägg och socker
vitt och pösigt. Häll ner äggblandningen i chokladen och sikta ner mjölet. Häll upp smeten
i en smörad springform och grädda i 25-30 minuter på 175°. Obeservera att kakan INTE
ska vara helt genomgräddad. Ta ut kakan och låt svalna, sätt sedan in i frysen i ca en timme
så den får stelna.

Glasyren:

Finhacka chokladen och smält tillsammans med smöret. Rör sedan i honungen. Låt därefter
glasyren stå och stelna en aning innan du brer den över kakan.

Servera gärna med hallon och lita lättvispad grädde. NJUUUUT! :)

Det här är den perfekta kakan för oss tjejer som är i fel vecka. Den är sådär underbart
chokladig och god! Och efter en natt i kylen, så blir den ännu godare! Inte helt fel va? :)




Kommentarer
Postat av: Lina

Ååååååååååååååååååååååååh såå gott det där såg ut....!

Kanske snor receptet till min ge-till-värdfamilj-recept-bok...! ;) :)

2011-08-21 @ 20:52:20
URL: http://linash.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0