Twixkaka

Kändes ett sånt enormt baksug så snörde ihop en twixkaka! Lite klurigt då spisen
inte ville samarbeta och kolan ska koka på låg värme i 50 minuter, varav spisen
bara funkade på högsta. Men det gick, tillslut. Och kakan blev sjukt god! :)



Twixkaka:

Botten:

4 dl vetemjöl
1/2 dl socker
125 gram smör

Kola:

175 smör
2 dl socker
3 dl grädde
1/2 dl ljus sirap

Garnering:

200 gram mjölkchoklad

Gör såhär:

Ställ ugnen på 175 grader. Blanda ihop samtliga ingridienser till botten. Smöret ska inte smältas!
Tryck sedan ut degen i en ugnsform som är 20x30cm. Grädda i 20 minuter.

Rör sedan ihop alla ingridienserna till kolan i en kastrull, låt stå och koka i 45-50 minuter. Gör
ett kultest för att kolla om kolan är färdig, den ska vara lagomt seg. Bred sedan ut kolan över
kakbottnen. Smält därefter chokladen över ett vattenbad och bre över kakan. ( TIPS! Använd
en gaffel för att få snygga mönster på kakan)

Låt stå i kylen tills kakan svalnat.
Servera och ät!

Kan säga att denhär kakan är otroligt mäktig. Jag skar den i små, små bitar så det nästan
blev som godis! Gottgott. :)



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0