Fetaostbiffar med persilja och dumlegrottor.
Fick världens laga mat/baka-il idag. Så jag gjorde både och!

Fetaostbiffar med persilja:
800 gram köttfärs
1 gul lök
1-2 vitlöksklyftor
100 g fetaost
ca 5 msk hackad persilja
Salt och peppar
Gör söjna:
Hacka löken fint, samt pressa vitlöken. Stek detta i en stekpanna tills det fått någolunda färg.
Sätt det därefter i en skål, tilsammans med hackad persilja och nersmulad fetaost.
Blada sedan detta med köttfärsen. Forma till biffar och stek i rikligt med smör.
Till detta hade jag en grönsallad, hemmagjort potatismos med västerbottenost samt en tzatsiki
till. Det var faktiskt riktigt gott!

Dumlegrottor:
200 gram margarin
3 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 tsk bakpulver
20 st dumle
1 paket nobless (rosa)
(alluminiumformar)
Gör söjna:
Blanda margarin, vetemjöl, socker och bakpulvret till en deg. Låt stå i kylen i 30 minuter.
Rulla sedan degen till bollar och sätt dom i formarna. Tryck ner en halv dumle i varje.
Sätt in i ugnen på 200 grader i 10 minuter. Sätt på varsin nobless på varje direkt när dom
kommer ut från ugnen så att dom smälter. Ställ in i kylen så att dom får stelna en aning.
ÄT!



Fetaostbiffar med persilja:
800 gram köttfärs
1 gul lök
1-2 vitlöksklyftor
100 g fetaost
ca 5 msk hackad persilja
Salt och peppar
Gör söjna:
Hacka löken fint, samt pressa vitlöken. Stek detta i en stekpanna tills det fått någolunda färg.
Sätt det därefter i en skål, tilsammans med hackad persilja och nersmulad fetaost.
Blada sedan detta med köttfärsen. Forma till biffar och stek i rikligt med smör.
Till detta hade jag en grönsallad, hemmagjort potatismos med västerbottenost samt en tzatsiki
till. Det var faktiskt riktigt gott!


Dumlegrottor:
200 gram margarin
3 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 tsk bakpulver
20 st dumle
1 paket nobless (rosa)
(alluminiumformar)
Gör söjna:
Blanda margarin, vetemjöl, socker och bakpulvret till en deg. Låt stå i kylen i 30 minuter.
Rulla sedan degen till bollar och sätt dom i formarna. Tryck ner en halv dumle i varje.
Sätt in i ugnen på 200 grader i 10 minuter. Sätt på varsin nobless på varje direkt när dom
kommer ut från ugnen så att dom smälter. Ställ in i kylen så att dom får stelna en aning.
ÄT!

Kommentarer
Postat av: Svärmor
Ja, hä va himla gott. Mätt blev jag och det blev tungt att åka eljuspåret efter....
Trackback