Bakat (HCHF)

(HCFC= High carb, high fat.)
 

Har haft ett bitande baksug i flera dagar och idag tog jag tag i det! Bakade vanliga vaniljbullar,
twixkaka (världens godaste) och lite improviserad marängsnitt. 
 
Dessvärre kan jag inte säga om bakverken blev goda eller inte, eftersom jag inte ens smakat
en smula. Men enligt mamma var det iaf gott!
 
 
Marängsnitt:
 
4 msk socker
200 gram smör
4-5 dl vetemjöl
 
Maräng:

3 äggvitor
3 dl socker
 
Knåda ihop socker, smör och mjöl tills det blir en fast deg. Linda in i plastfolie och he i
kylskåpet ett tag innan du rullar längder som du sedan plattar ut. Grädda i ungefär 5-6
minuter. Under tiden gör du marängen, vispa vitorna tills du kan vända skålen upp och
ned och "skummet" stanar kvar, vänd sedan ner sockret eller vispa i det försiktigt.
 
 
Ta sedan ut kakorna ur ugnen och bred på eller spritsa marängen, grädda sedan ytterligare
5 minuter. Låt svalna en aning, skär i snittar och njut! :)
 

Nu kan släkten från Villis komma upp och äta för kung och fosterland!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0